Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani uporabljamo naslednje piškotke:

» Sejni piškotek

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbišre, ko uporabnik odide s spletne strani.

» Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev

Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

» Facebook in YouTube

Sama stran ne uporablja Facebook in YouTube piškotkov. Vendar pa Facebook in YouTube naložita piškotke, ko kliknemo na “všeč mi je” (facebook) ali “predvajaj” (youtube).

» Piškotki Google Analytics

__utma __utmb __utmc __utmv __utmz __ga

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov.

– Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

– Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

AdSense / DoubleClick piškotki

Stran za svoje preživetje prikazuje AdSense oglase, ki uporabljajo piškotke. Več o tem si lahko preberete tukaj – (varovanje zasebnosti in DoubleClick piškotki).


Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

Povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku:

Komentarji za “Piškotki”: 1

  1. Aleš   » 21. februarja, 2019 ob 10:05

    Pozdravljeni! Imate mogoče notranjo desno odpiralo vrat, za Toyoto Corollo Verso 2006? Hvala in lep pozdrav

Komentiraj