Radar detektor

Radar detektor

Radar detektor

Čeprav upoštevate prometne predpise in omejitve se lahko zgodi, da včasih spregledate opozorilno tablo za omejitev hitrosti. Takrat nam lahko pomaga radar detektor. Kazni za prekoračitev hitrosti so običajno veliko večje kot znesek, ki ga namenimo za radar detektor. Radar detektor ni motilec radarja – motilci radarja so prepovedani! Radar detektorji pa so v Sloveniji dovoljeni. Žal pa so v sosednjih državah prepovedani (Hrvaška, Avstrija, Italija, …). V kolikor imate boljši radar detektor vas bo le ta opozoril na vse vrste radarjev – mobilni radarji in stacionarni radarji. Radar detektor nas zvočno opozori, kadar se približujemo radarju. Nekateri boljši modeli radar detektorja pa imajo tudi prikazovalnik (display) na katerem sem nam izpišejo dodatne informacije o radarju, ki se mu približujemo.

Ponudba radar detektorjev je velika. Zato pred nakupom preverite čim več lastnosti radar detektorja. Predvsem se odsvetuje nakup poceni radar detektorja iz tujine. Lahko se zgodi, da kupljeni radar detektor ne bo primeren za evropske radarje in jih tako ne bo zaznal.

Radar detektor - oglas

Priljubljenost oziroma uporaba radar detektorja je v Sloveniji vedno večja. Predvsem tudi zato, ker radar uporablja vedno več občinskih redarjev, ki opravljajo meritve hitrosti v mestih in okoliških vaseh. Poleg tega pa pri montaži radar detektorja običajno ni potrebno posegati v napeljavo avtomobila. Radar detektor hitro in preprosto s pomočjo vakuumskih priseskov (čepkov) namestimo na vetrobransko steklo in ga priključimo v vtič, kjer imamo običajno cigaretni vžigalnik.

Radar detektor ni namenjen brez skrbnemu divjanju na cestah. Je pripomoček, ki nas opozori, kadar spregledamo opozorilno tablo za omejitev hitrosti in je omejitev precej nižja od tiste za katero mislimo, da velja. Takrat nas radar detektor lahko reši plačila globe.